Nytt år, gamla vanor

Min helgfrukost. För en gångs skull lite annorlunda än vanligt.

Jag är ett riktigt vanedjur. I alla fall när det kommer till frukost. År ut och år in äter jag samma sak, nämligen ett löskokt ägg, en skål hälsofil blåbär med pumpakärnor och två koppar starkt svart te med honung. That’s it.

Frukosten ovan avviker alltså något från det vanliga. Den är lite lyxigare med croissant (skulle jag äta varje dag om det inte var så onyttigt) och färskpressad juice (skulle jag dricka varje dag om det inte var så jobbigt att pressa).

Men så är det trots allt nytt år. Vi har en trevlig tradition att på nyårsafton (som oftast firas hemma hos oss för vi har så bra utsikt): alla berättar vad de har för nyårslöfte och varför. Mitt var att ta hand om min kropp lite bättre. Jag är sjukt otränad och när det kommer till det, ganska lat. I allt annat har jag en nästan obegriplig disciplin (skriva, arbeta, städa, ta tag i jobbiga saker osv), men just träningen har jag inte brytt mig om.

Jag går och går visserligen överallt. Tar alltid trapporna och går hellre än åker buss. Men i höstas tog det stopp. Jag fick ryggskott och kom inte ur sängen. Stress på jobbet, en ohållbar arbetsbörda och en från min sida total oförståelse för min kropps signaler fick mig att tänka om.

Efter röntgen och undersökningar konstaterades diskbråck och utbuktning på två ställen. Så nu ska jag ta mig an en ny vana. Träna en liten stund varje dag. Till att börja med sjugymnastik.

Tur att jag är ett vanedjur.

 

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *