Råmanus klart – det är nu arbetet börjar

Nytt manus av Bettina Bieberstein Lee tar form!

På den här platsen har jag suttit varje dag i en månad nu. Och i helgen blev det som kallas råmanus klart! En helt ofattbar känsla. Jag har våndats, drömt om handlingen om nätterna, diskuterat intrigen med maken (mitt bästa bollplank) och skrivit om, flyttat kapitel och ändrat. För det är ju så svårt när jag har hela storyn i huvudet att avslöja lagom mycket för läsaren! Hela tiden en balansgång.

Vägen till inspiration!

Trots att termometern denna sommar sällan har stannat under 30 grader har det varit en ren lycka att få sitta en stund varje dag och arbeta koncentrerat. Och när svetten har lackat ordentligt var det bara några steg bort till det svalkande (nåja) havet.

Varannan dag går jag cirka 3 kilometer i snabb takt – det absolut bästa för att rensa tankarna och får inspiration! Vet inte hur många bra idéer jag har fått på denna väg …

Havet i kvällssol.

På kvällen kommer belöningen i form av dopp i ett stilla hav som lyser i purpur.

Bettina Bieberstein Lee

Nu ska texten vila ett tag, i alla fall för min del. Andra ska djupdyka och hjälpa mig att forma det som bara är ett råmanus till en, förhoppningsvis, riktigt bra bok.

I den här fristående uppföljaren får vi lära känna journalisten Hanna Axelsdotter lite bättre. Hon var ju mer som en ciceron i första boka, Korpsystrar. Det har varit ett sant nöja att stifta bekantskap med henne!

 

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *