Reviews

Korpsystrar, Tigeröga Av Bettina Bieberstein Lee

Läs vad andra tycker. Här följer ett axplock av recensioner av Korpsystrar och Tigeröga:

TIGERÖGA:

Lotta Olsson, Dagens Nyheter, 27 april 2019:

https://www.dn.se/kultur-noje/bocker/lotta-olsson-tipsar-om-fem-nya-spanningsromaner/

Epiloger, Dhana Deshnoor, 24 april 2019:

https://epiloger.blogg.se/2019/april/tigeroga.html

Jennies Boklista:

5/5, Stark, skakande & lysande!

Millahs Bookpage:
”Det här är en bok som visar människans såväl mörka som ljusa sida. Den är riktigt välskriven och karaktärerna känns äkta/ …/ bitvis en riktig nagelbitare. Jag säger bara läs den! Stark 4/5.”

Elisabeth Brännström BTJ-häftet nr 6 2019:
”Uppföljaren Tigeröga har goda chanser att bli en likvärdig succé. Berättelsen är skickligt uppbyggd och karaktärerna känns ovanligt trovärdiga trots att verklighetsförankringen ibland haltar något. Mycket spännande.”

Karinboktok.blogg.se
”Berättelsen utspelar sig dels i nutid, dels för ett år sedan, och sedan kryper den framåt mot nutid. Jag var först lite tveksam, men  Bieberstein Lee kan det här. Jag blir mer och mer fångad av historien, och när jag slår igen boken är jag riktigt nöjd.”

 

KORPSYSTRAR:

Lotta Olsson, Dagens Nyheter, 19 augusti 2017 (Korpsystrar):

”Som hon skriver, Bettina Bieberstein Lee! En bok som är omöjlig att släppa taget om, om Nora som sitter i fängelse och berättar sin historia för en journalist. Nora och hennes lillasyster Linn var oskiljaktiga när de var barn, tills katastrofen kom. Efter det träffades de inte på många år. Nora levde på gränsen till faran, medan Linn blev en snäll hårfrisörska som gifte sig med en betydligt äldre man. Men de träffades igen, och allt var inte som det såg ut att vara.”

Fam Kinell, Damernas Värld nr 10, 17 augusti 2017:

”Nora sitter i fängelse men ska snart bli frisläppt. Det är något speciellt med hennes fall som journalisten Hanna Axelsdotter fastnar för och hon bestämmer sig för att intervjua Nora. Som läsare får du följa med i en psykologisk thriller om skam, våld och systerskap – om systrarna Nora och Linn, deras krokiga uppväxt, hur de skiljs åt och hur de återförenas. Korpsystrar är en mörk och spännande bok som kittlar läslustan rejält.”

Charlotta Dahlgren, frilansskribent, 16 augusti 2017:

”Missa inte den här lilla höstpärlan! Bettina Bieberstein Lee romandebuterar med en riktig bladvändare i gränslandet mellan relations- och spänningslitteraturen. Fina personskildringar och en historia med svärta och nerv om två sytsar som separeras under de sorgligaste av omständigheter för att mötas igen som vuxna … Som sagt, inte missa!”

Kerstin Serneö, Tara nr 5, 5 september 2017:

”Korpsystrar är en tät, karg och kantig debut om två systrar, bundna till varandra fast de inte träffats på 15 år. Imponerar i sin språkliga väv, helgjuten utan glipor. Dåtid och nutid flätas snyggt samman.”

Lena Tallberg, M Magasin nr 14, oktober 2017:

Korpsystrar hamnar på första plats på M:s boklista ”13 att hålla koll på”.

Elisabeth Carlsson, Dast Magazine, november 2017:

”Det är en suggestiv berättelse som Bettina Bieberstein Lee åstadkommit. Ibland är den så stark att man måste lägga undan boken och andas ut. Men längtan efter att få veta hur det ska gå gör att man snart tar upp den igen.”

@baraensidatill, december 2017:

”Wow säger jag! Kan knappt slita mig från hörlurarna.”

Sofias bokhylla:

… En mycket spännande och välskriven berättelse som inte släpper sitt tag om en förrän boken är slut. Oförutsägbart och nervkittlande! 5/5

Några röster från Storytel, där Korpsystrar har fått 4,7 i snittbetyg av lyssnarna:

”Naken skildring av svek, sorg och saknad. Grym bok. Grym uppläsare.” 4/5

”Bästa på länge! Spännande, psykologiskt trovärdig, välskriven. Även mycket bra uppläsare.” 5/5

”En av de bästa böckerna jag har läst.” 5/5

”Mycket bra! Kanske skulle passa som tv-serie?” 5/5

”En av de mest spännande böckerna jag har läst. En spänning som byggs upp mer och mer och till slut får mig att lyssna istället för att sova när jag borde. Perfekt uppläst!” 5/5

”Riktigt bra bok som skulle bli riktigt bra film! Längtar till nästa! 5/5.

Fler läsarröster på Instagram:

@annbritt76, mars 2017:

”En spännande psykologisk thriller om skam, begär, skuld och beroende. Men också det starka bandet mellan systrar. Äntligen en bra thriller som håller en på helspänn till sista sidorna och får en att längta till nästa lässtund.” 

@ljudbokskulla, december 2017:

”… Har nästan nonstop haft Korpsystrar i öronen nu detta dygn. En galet bra psykologisk thriller som är debutboken för grymma författaren Bettina Bieberstein Lee, uppläst av sköna Nina Haber! Ett mästerverk, som nu gett mig längtan efter nästa. Tack och hatten av!”

@tanttessan71, januari 2018:

”Böcker som berör mig och verkligen får mig att känna något, vill jag ha fler av. Storyn är bra men otäck, och blir extra intressant eftersom man faktiskt inte får veta förrän i slutat vad det är som har hänt. /…/ Om unga tjejers utsatthet och ofattbart sjuka vuxna som utnyttjar deras godtrohet. Men mest av allt handlar den ändå om kärlek. Äkta ren kärlek.”

Bokbloggar:

Jenniesboklista.com, 15 augusti 2017:

”5 av 5 möjliga. Stark, mörk & briljant”

@brabocker_books, augusti 2018:

”Boken är otroligt välskriven med ett bra språk och intressanta karaktärer. Det är en rå och avskalad historia som berör läsaren. Det tar ett litet tag att komma in i boken, men sedan är den svår att lägga ifrån sig. Mycket bra.”

@böckerochjag, juli 2018:

”… Man dras in i syskonens liv och det är stundtals svårt att lägga ifrån sig boken. Jag ser fram emot att läsa fler böcker av denna författare.” 4/5 i betyg.

 

 

 

Recension Korpsystrar Storytel
Recension Korpsystrar Storytel